akreditif çeviri

Dış ticaret işlemlerinde kullanılan önemli bir ödeme yöntemi olan akreditifler ihracatçılar açısından doğru ve etkin kullanıldıklarında önemli avantajlar sağlamaktadırlar. buna rağmen gerekli uzman eksikliği sonucunda firmalar akreditif işlemlerinde çoğu kez önemli mağduriyetler de yaşayabilmektedirler.

 Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır. 

Akreditif işlemleri için yeterli derecede uzman kaynağına sahip olmayan ihracatçı firmaların kendileri lehine aılan bir akreditif metnini anlamak için bunun tercümesini yaptırdıkları görülmektedir. Oysa ki akreditif metinleri özel uzmanlık gerektiren bir konudur ve ancak akreditifteki riskli noktalar bir uzman gözüyle incelendikten sonra fark edilebilmektedir.


Akreditif çevirisi özellikle ihracat akreditiflerinde önem kazanmaktadır. Akreditif metninin bir uzman tarafından incelenmesi sonucunda oluşturulacak olan akrediitf inceleme raporlarının akreditif çevirilerinin yerine tercih edilmesi işlem güvenilirliği açısından daha çok tavsiye edilen bir yöntemdir.

Türkiye'de akreditif konusunda güncel ve sağlam bilgi sağlayan tek websitesi konumundaki www.akreditif.biz.tr | akreditif bilgi merkezi uzman akreditif kadrosu ile akreditif metinlerinizi incelemekte ve akreditif inceleme raporları hazırlamaktadır.