Poliçenin Alıcı Tarafından Kabulü ve Alıcı Bankasının Avali Sonrası Vesaiklerin Teslimi

Poliçenin Alıcı Tarafından Kabulü ve Alıcı Bankasının Avali Sonrası Vesaiklerin Teslimi başıklı yazı www.akreditif.biz.tr nin katkıları ile hazırlanmıştır ve alınan izin ile yayınlanmıştır.


Vesaik mukabili ödemelerinde satıcı, alıcıya göndermiş olduğu poliçenin yalnızca alıcı tarafından kabul edilmesiyle vesaiklerin teslim edilmesini istediğinde poliçenin vadesinde ödenmesinden yalnızca poliçeyi kabul eden alıcı sorumlu olmaktadır.

Eğer satıcı, kendisini daha fazla güvende hissetmek isterse, poliçeye güvendiği bir bankanın avalini talep edebilir. Aval, vesaik mukabili ödemelerde alıcının ödemeyi kabul ettiği poliçeye ayrıca alıcının ülkesindeki bir bankanın vermiş olduğu bir çeşit ticari kefalettir.

Vesaik mukabili ödemelerde eğer tahsil işlemi vadeli poliçe ihtiva ediyorsa , satıcı ( amir ) ve gönderi bankası belgelerin peşin ödeme karşılığında mı yoksa poliçe kabulü karşılığında mı teslim edileceğini mutlaka tahsil bankasına verdikleri açık ve anlaşılır talimatla bildirmelidir. Bu belirtilmemişse, vesaik mukabiline konu olan ticari belgeler sadece peşin ödeme karşılığında alıcıya teslim edilir.

Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır.