Vesaik Mukabili Ödemenin Temel Özellikleri

Vesaik Mukabili Ödemenin Temel Özellikleri başıklı yazı www.akreditif.biz.tr nin katkıları ile hazırlanmıştır ve alınan izin ile yayınlanmıştır.

  1. Vesaik mukabili ödemeler akreditiflere oranla daha az karmaşık bir yapıya sahiptirler.
  2. Vesaik mukabili ödemede bankalar vesaiklerin dolaşımında etkin olarak rol alsalar da vesaiklerin kontrolü ve ödemenin yapılıp yapılmaması konusunda hiçbir bağlayıcılıkları yoktur.
  3. Akreditiflerin aksine, bankalar ihracatçıya bir ödeme garantisi vermezler. İhracatçılar, ithalatçıların ödemeyi kabul etmeme veya ödemeyi kabul edip ödeme vadesinde ödeme yapmama riskine karşı açık durumdadır.
  4. Akreditiflerin aksine bankalar vesaikleri incelemezler. İthalatçı vesaikleri almak için eğer peşin ödemede bulunuyorsa yanlış veya hileli vesaik riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.
  5. İhracatçılar için vesaik mukabili ödeme, özellikle malların alıcıya orjinal taşıma belgesi gerektirmeden teslim edilebildiği yükleme çeşitleri için, akreditiflere nazaran bir kat daha tehlikeli durum arz etmektedir.
Bu yazının tüm hakları www.akreditif.biz.tr yasal sahiplerine aittir. Yazının izinsiz kopyalanması ve/veya herhangi bir iletişim vasıtası ile yayınlanması durumunda izlenecek yasal süreçlerle ilgili olarak www.akreditif.biz.tr hakları saklıdır.