ithalat akreditif danışmanlık

İthalat işlemlerinde firmalar danışmanlık hizmeti almak isteyebilirler ve böylece akreditifli işlemlerde karşılaşabilecekleri risklere karşı kendilerini güvence altına almaya çalışabilmektedirler. Eğer bir dış ticaret işleminde akreditifli ödeme kullanılacak ise ve eğer firmalar yapacakları bu akreditif işlemi ile ilgili olarak danışmanlık almak istemekte iseler bu durumda verilecek hizmet ithalat akreditif danışmanlığı olarak adlandırılmaktadır.



Bilindiği gibi her dış ticaret işlemi normal olarak satış sözleşmesinin imzalanması ile başlamaktadır. Bazı durumlarda satış sözleşmesinin yerini proforma fatura almaktadır. Satış sözleşmesinin hazırlanması ile başlamakta olan ithalat işlemleri malların ihracatçı tarafından sevk edilmesi, evrakların ihracatçı tarafından toplanması ve evrak ibrazının yapılması ve mal bedelinin tahsil edilmesi operasyonel sırasını izlemektedir.

Bir akreditifli ithalat işleminde danışmanlık hizmeti verilmesi durumunda aşağıdaki sıra doğrultusunda müşterilerimize yardımcı olmaktayız.


  1. İşlem bazında risk analizi yapılması
  2. Akreditif açma teklif formu yardımı ile akreditif metni hazırlanması
  3. Taslak metnin son kontrolü
  4. İşlem boyunca destek sağlanması
Tüm bu işlemlerin uluslararası geçerliliğe sahip akreditif uzmanlık belgesi sahibi tecrübeli bir akreditif uzmanı (CDCS) tarafından yapılması taraflara yarar sağlayacaktır.


Çin'de bir çok ufak firma bulunduğundan özellikle Çin'den yapılacak ithalatlarda akreditif kullanılacak ise profesyonel akreditif danışmanlık alınmasında fayda vardır. Mal kalitesi yönünden çok sık şikayet konusu olan Çin ithalarlarında dikkarli olunması ve profesyonel destek alınması özellikle önem taşımaktadır.

Özellikle risk düzeyi yüksek ülkelerden yapılacak ithalat işlemlerinde örneğin çin ithalat, arabistan ithalat, almanya ithalat, isviçre ithalat,ispanya ithalat, italya ithalat, malezya ithalat,tayland ithalat işlemleriyle ilgili olarak danışmanlık talepleri yoğun olarak istenilmektedir.